Cirio Pomidory z historią

Autor |
0 komentarzy
Luty 7, 2017
Kategorie | Produkty, Recenzje

 

W 1856 roku Francesco Cirio znalazł się w gronie pierwszych osób na świecie, którym zawdzięczamy udoskonalenie techniki apertyzacji – konserwacji, która rozwiązała problem szybkiego psucia się owoców i warzyw. W wieku 20 lat Francesco założył fabrykę Cirio w Turynie, która szybko podbiła europejski rynek żywności i stała się jedną z najbardziej popularnych marek we Włoszech. Od samego początku motorem rozwoju i sukcesu Cirio były badania poszukiwawcze i rozwojowe, a ich efektem – produkty o najwyższej jakości i doskonałym smaku.

Do produkcji pomidorów Cirio wykorzystywane są wyłącznie włoskie pomidory, zbierane w optymalnej fazie dojrzałości (czyli w porze słonecznego, włoskiego lata) i przetwarzane wkrótce po zbiorach. Dzięki zachowują smak i aromat świeżych pomiodrów.

Szybko , łatwo i wygodnie

Topowymi produktami Cirio to:

– Passata Rustica Cirio – to wyjątkowy przecier o nieporównywalnej gęstej konsystencji. Jest tak gęsty, że można zaczerpnąć go za pomocą widelca.

– Pomidory bez skóry Cirio – wywodzą się z tradycji i miłości do uprawy pomidorów. Dzięki temu stały się jednymi ze sztandarowych włoskich produktów spożywczych! Znajdziesz w nich całą naturalną mięsistość, a także smak najlepszych pomidorów. Zaraz po przekrojeniu wyczuwa się doskonałą konsystencję miąższu i pełny smak, który jest ich cechą wyróżniającą.

– Pomidory w kawałkach Cirio – to wyjątkowy produkt o pełnej konsystencji i wyraźnym aromacie świeżo pokrojonego pomidora. Żywy i przyciągający smak powoduje, że każda potrawa staje się wyjątkowa.

– Przecier pomidorowy w kartoniku Cirio – to wyjątkowy produkt o delikatnej, gładkiej konsystencji. Do jego produkcji wykorzystywane są okrągłe pomidory, które pozbawia się skórki i przeciera przez sito o bardzo małych oczkach.

Więcej informacji i inspirujących przepisów na www.cirio1856.pl

 

Cirio zdjęcie grupowe

Share This Post!

Dodaj Komentarz