Krem Cebulowy

2014-01-03
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowe w: 0m

Francuska zupa cebulowa u mnie w postaci kremu. Zdecydowany smak idealny na przystawkę. Szybka w przygotowaniu.

Polecam.SAMSUNG CSC

 

 

 

 

SAMSUNG CSC

Składniki

  • 6 cebul
  • 4 łyżki oleju
  • 80 g płatków migdałowych
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego ja dałam drobiowy
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

Krok 1

Cebulę obieramy i kroimy w piórka

Krok 2

Nagrzewamy patelnie i podsmażamy na niej cebulę na rumiano

Krok 3

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę

Krok 4

Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone ziemniaki i płatki migdałów

Krok 5

W garnku przygotowujemy bulion ( garnek taki, aby można było w nim zblendować zupę)

Krok 6

Do garnka z bulionem dodajemy zawartość patelni i gotujemy na małym ogniu około 30 min. tak aby wszystkie składnki były miękkie

Krok 7

Wszystko blendujemy na koniec dodajemy śmietanę i mieszamy już łyżką, przybieramy świeżym szczypiorkiem podajemy na ciepło

Rodzaj przepisu:
Średnia ocena

(4 / 5)

4 5 1
Oceń ten przepis

Ilość ocen: 1

Dodaj Komentarz