Ciasto w kropki

2014-03-27
  • Stopień trudności |
  • Porcji: 20
  • Czas przygotowania: 15m
  • Czas gotowania: 30m
  • Gotowe w: 45m

Taki mam dziś ducha stan ze ciasto w kropki zrobiłam Wam 🙂 Szybka słodka przekąska w drobne kropeczki . Zapraszam do poznania mojego przepisu 🙂

SAMSUNG CSC

Składniki

  • 5 białek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 szklanka suchego maku
  • 1 szklanka roztopionej margaryny (250g)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przyrządzenia

Krok 1

Białka ubijamy na sztywną pianę z połową cukru pudru.

Krok 2

Roztapiamy margarynę i włączamy piekarnik do nagrzania na 180°C.

Krok 3

W oddzielnym naczyniu mieszamy wszystkie suche składniki i dodajemy roztopioną margarynę

Krok 4

Ubite białka dodajemy porcjami do suchych składników z margaryną i delikatnie mieszamy

Krok 5

Formę do pieczenia smarujemy masłem i napełniamy ciastem

Krok 6

Pieczemy ok. 30 min w temp. 180°C.

Krok 7

Po ostudzeniu polewamy lukrem oraz posypujemy skórką pomarańczową

Średnia ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceń ten przepis

Ilość ocen: 0

Dodaj Komentarz