Desery
Ciasto w kropki
2014-03-27- Stopień trudności | Łatwy
- Porcji: 20
- Czas przygotowania: 15m
- Czas gotowania: 30m
- Gotowe w: 45m
Taki mam dziś ducha stan ze ciasto w kropki zrobiłam Wam 🙂 Szybka słodka przekąska w drobne kropeczki . Zapraszam do poznania mojego przepisu 🙂
Składniki
- 5 białek
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 szklanka suchego maku
- 1 szklanka roztopionej margaryny (250g)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przyrządzenia
Krok 1
Białka ubijamy na sztywną pianę z połową cukru pudru.
Krok 2
Roztapiamy margarynę i włączamy piekarnik do nagrzania na 180°C.
Krok 3
W oddzielnym naczyniu mieszamy wszystkie suche składniki i dodajemy roztopioną margarynę
Krok 4
Ubite białka dodajemy porcjami do suchych składników z margaryną i delikatnie mieszamy
Krok 5
Formę do pieczenia smarujemy masłem i napełniamy ciastem
Krok 6
Pieczemy ok. 30 min w temp. 180°C.
Krok 7
Po ostudzeniu polewamy lukrem oraz posypujemy skórką pomarańczową
Średnia ocena
(0 / 5)
Ilość ocen: 0