Ciecierzyca po Chińsku

2014-04-21
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowe w: 0m

Bardzo smaczne danie dla osób lubiących chińskie smaki oraz potrawy bez mięsa. Polecamy do spróbowania 🙂 danie bardzo ciekawe w smaku ;)i potrzebujące dużo czasu i poświecenia 🙂 Danie dla Wytrwałych ! 🙂

SAMSUNG CSC

Składniki

  • 200g Ciecierzyca
  • 200g Makaron
  • 1 szt. Awokado
  • 8 szt. Pieczarek
  • 10 szt. grzybów mun
  • 5 łyżek sezamu
  • 2 marchewki
  • ½ szt. Selera
  • 2 szt. Cebula
  • ½ szklanki sosu sojowego
  • Mały słoik sosu słodko-kwaśnego
  • 1szklankia wody
  • 5 ząbków czosnku
  • Przyprawa chińska

Sposób przyrządzenia

Krok 1

Ciecierzyce zalewamy wodą i odstawiamy na noc.

Krok 2

Następnego dnia gotujemy 1,5 godziny

Krok 3

Marchewkę i selera ścieramy na tarce. Cebule, pieczarki kroimy w kostkę. Grzyby mun łamiemy na kawałki Wszystkie składniki podsmażamy w woku.

Krok 4

Kolejno dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, przyprawę chińską do smaku i sos sojowy. Smażymy, co jakiś czas mieszając przez około 20 min.

Krok 5

Ugotowana ciecierzyce dodajemy do woka mieszając.

Krok 6

Gotujemy makaron aldente

Krok 7

Do woka dodajemy sos słodko kwaśny, stopniowo dolewam szklankę wody i wszystko dusimy przez 10-15 minut.

Krok 8

Ugotowany makaron dodajemy do woka mieszając chwile, by wszystkie składniki się połączyły

Krok 9

Danie nakładamy na talerz, posypujemy pokrojonym w kostkę awokado i sezamem.

Średnia ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceń ten przepis

Ilość ocen: 0

Dodaj Komentarz