Danie z kaszą jaglaną

2015-08-12
  • Porcji: 4
  • Czas przygotowania: 10m
  • Czas gotowania: 20m
  • Gotowe w: 30m

Pyszne danie z kaszą jaglaną, zdrowe i łatwe w przygotowaniu – zachwyci wiele podniebień – podane na ciepło idealnie nadaje się na przekąskę, a może i na obiad. Polecam i życzę smacznego 🙂

 

SAMSUNG CSC

Składniki

  • 2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 opakowanie serka typu bałkańskiego
  • 2 szt. cukinii
  • 3 łyżki śmietany lub jogurtu 1 łyżka majonezu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/3 szklanki pestek słonecznika
  • zioła prowansalskie, przyprawa śródziemnomorska

Sposób przyrządzenia

Krok 1

Cukinie myjemy i kroimy na plastry / pół plastry

Krok 2

Pokrojoną odkładamy na talerz i doprawiamy ziołami oraz przyprawą śródziemnomorską

Krok 3

Następnie przygotowujemy i gotujemy kaszę jaglaną według wskazówek z opakowania

Krok 4

Kolejno, rozgrzewamy patelnie i smażymy na niej doprawioną cukinie (ja dodałam dodatkowo przeciśnięty przez praskę jeden ząbek czosnku) - do uzyskania miejskości

Krok 5

W oddzielnym naczyniu przygotowujemy sos: 3 łyżki śmietany lub jogurtu - 1 łyżka majonezu- 2 ząbki czosnku ( przeciśnięte przez praskę) mieszamy

Krok 6

Na drugiej patelni prażymy słonecznik

Krok 7

Serek kroimy w kosteczkę - wodę odsączamy

Krok 8

Na koniec. Ugotowaną kaszę wkładamy do dużego naczynia, następnie dodajemy wysmażoną cukinie , przygotowany sos , pokrojony serek w kostkę delikatnie mieszamy a na koniec posypujemy uprażonym słonecznikiem

 

 

 

 

 

Średnia ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceń ten przepis

Ilość ocen: 0

Dodaj Komentarz