Jajecznica z łososiem

2014-01-29
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowe w: 0m

Pyszna prosta na delikatne śniadanie – jajecznica z wędzonym łososiem. Polecam z chrupiącymi grzankami i świeżym masłem

SAMSUNG CSC

Składniki

  • 2-3 jajka
  • 200 gram wędzonego łososia
  • koperek do posypania, sól do smaku

Sposób przyrządzenia

Krok 1

Rozbijamy jajka do miseczki i rozbełtujemy na jednolitą konsystencję

Krok 2

Rozgrzewamy patelnie z odrobiną oleju lub masła, a do piekarnika wkładamy chlebki na grzanki

Krok 3

Na rozgrzaną patelnie wlewamy masę jajeczną i mieszamy jeśli lubimy bardziej wilgotną jajecznice proces jest bardzo krótki - i mamy gotowe danie , jeśli bardziej ściętą chwilka dłużej

Krok 4

W po ścięciu jajek dodajemy łososia, ostanie sekundy - aby się pogrzał

Krok 5

Gotową jajecznice wykładamy na talerz posypujemy koperkiem i lekko solimy, obok kładziemy już gotowe grzanki i podajemy na ciepło.

Średnia ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceń ten przepis

Ilość ocen: 0

Dodaj Komentarz