Jogurt grecki z dodatkami

2014-02-23
  • Stopień trudności |
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowe w: 0m

Pasuje na lekkie śniadanie lub przekąskę. Jogurt grecki wymieszany z winogronami, przykryty granatem i posypany włoskimi orzechami, zacna poranna bomba witamin. Polecam.

SAMSUNG CSC

Składniki

  • Jogurt grecki
  • kiść winogron
  • jeden granat
  • garść orzechów włoskich

Sposób przyrządzenia

Krok 1

Do przygotowanego naczynia wykładamy jogurt

Krok 2

Winogrono myjemy i każdy owoc kroimy na pół , ja usunęłam wszystkie pestki

Krok 3

Gotowe winogrona dodajemy do jogurtu i delikatnie mieszamy

Krok 4

Przygotowany owocowy jogurt nakładamy do naczyń w których go podamy . Do połowy.

Krok 5

Kolejno obieramy granat i dokładamy go jako kolejną warstwę w naczyniu - grubość warstwy moja około 1 cm ,

Krok 6

Na koniec posypujemy całość orzechami włoskimi.

Średnia ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceń ten przepis

Ilość ocen: 0

Dodaj Komentarz