Pasta z makreli i ogórka

2014-04-09
  • Stopień trudności |
  • Porcji: 10
  • Czas przygotowania: 15m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowe w: 15m

Uwielbiam wędzone ryby i przygotowuje je bardzo często,  dodając różnorodne dodatki. Dziś kolejna propozycja pasty z wędzonej makreli.  Polecam i zapraszam do przygotowania.

SAMSUNG CSC

Składniki

  • 1 szt. wędzona makrela
  • 3-4 szt. ogórki konserwowe
  • 2-3 łyżeczki musztardy dijon

Sposób przyrządzenia

Krok 1

Dokładnie obieramy oddzielając ości od mięsa widelcem makrelę - wkładamy wszystko do naczynia

Krok 2

Ogórki kroimy w bardzo drobną kostkę

Krok 3

Łączymy wszystko: rybę, ogórka i musztardę i dokładnie mieszamy rozgniatając widelcem większe kawałki na drobniejsze - można dodać sól i pieprz do smaku. Ja tego nie robiłam gdyż musztarda ma tak charakterystyczny smak, ze nie chciałam go zakłócić.

Krok 4

Średnia ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceń ten przepis

Ilość ocen: 0

Dodaj Komentarz