Pieczona dynia z przyprawami

2015-11-07
  • Czas przygotowania: 30m
  • Czas gotowania: 30m
  • Gotowe w: 60m

Okres na dynie w pełni, każdy piecze, gotuje – smakuje. Smakuję również i ja, wspaniała pieczona juz nie straszy ( Halloween juz za nami )  dynia hakkaido miękka szybka w przygotowaniu – polecam na pyszną przekąskę 🙂

SAMSUNG CSC

Składniki

  • Dynia hakkaido ( rozmiar wedle zapotrzeowań)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • Przyprawy kminek, zioła prowansalskie

Sposób przyrządzenia

Krok 1

Dynie czyścimy kroimy w kostkę, kawałki około 1 cm kostka

Krok 2

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę

Krok 3

Oliwę mieszamy z przygotowanym czosnkiem oraz przyprawami

Krok 4

Gotową marynatą obtaczamy dynie, tak aby każdy z kawałków był w przyprawach

Krok 5

Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy bardzo delikatnie oliwą

Krok 6

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni

Krok 7

Na blachę z papierem układamy przyprawioną dynie i wkładamy do piekarnika

Krok 8

Pieczemy około 20 -40 min. Doglądając od 20 minuty - każdy piekarnik piecze bardzo indywidualnie - wiec proszę brać to pod uwagę, dynia również jest różnej dojrzałości.

Krok 9

Po upieczeniu podajemy jako przekąskę lub dodatek do dania głównego. Smacznego

Średnia ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceń ten przepis

Ilość ocen: 0

Komentarze do przepisu

Komentarz (1)

  1. opublikowany przez blog.goadventure.pro na 8 listopada 2015

    Pyszny przepis, prosty i szybki w przygotowaniu. Dynia rozpływa się w ustach. Uwielbiam jej słodki orzechowy smak. Pozdrawiam

Dodaj Komentarz