Pizzerinkowe przekąski

2013-09-26
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowe w: 0m

pizzerinki3 pizzerinki2

 

Pizzerinowe przekąski to pyszne małe pizze. Zawsze je robię gdy zostaje mi ciasto po pizzy , zazwyczaj rośnie za duże lub wychodzi go po prostu za dużo.  Na pizzerinki  układam wszystkie składniki  z lodówki , każdy znajdzie coś dla siebie .

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki
  • 30 dag drożdży domowych świeżych
  • ½ szklanki mleka
  • Sól
  • Sos pomidorowy
  • Kiełbasa
  • Oliwki
  • Papryka
  • Cebula
  • Szklanka mleka
 

Sposób przyrządzenia

Krok 1

Mleko podgrzewamy w kubku po czym wkładamy do niego drożdże i mieszamy do ich rozpuszczenia

Krok 2

Mąkę wsypujemy do miski i łączymy ją z mlekiem z rozpuszczonymi drożdżami.

Krok 3

Wygniatamy ciasto do spójności .( dosypując maki jeśli będzie zbyt rzadkie)

Krok 4

Odkładamy w cieple miejsce do wyrośnięcia około 10-15 min

Krok 5

Wałkujemy ciasto do uzyskania odpowiedniej dla siebie grubości.

Krok 6

Wycinamy kółka , układamy je na blachę ( ja zawsze piekę na papierze do pieczenia )

Krok 7

Nakładamy sos, układamy składniki

Krok 8

Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy 18 -20 min

Średnia ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceń ten przepis

Ilość ocen: 0

Komentarze do przepisu

Komentarz (1)

  1. opublikowany przez Joanna na 16 stycznia 2014

    Znakomity pomysł! Polecam

Dodaj Komentarz