Gruszki w czekoladzie

2013-10-04
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowe w: 0m

gruszki105 gruszki

 

Owoce w deserze to składnik , który zawsze powinien się tam pojawiać . Proponuje pyszne gruszki w czekoladzie  które zaskakują lekkością w spożywaniu i różnorodnością w smaku.  Prażone płatki migdałów dodają deserowi oryginalności w smaku  i pięknego wyglądu w podaniu . 

Składniki

  • 3 szt.gruszki
  • 2 łyżeczki prażonych płatków migdałowych
  • 50 g (1/2 tabliczki) gorzkiej czekolady
  • 25 g ( 1 łyżeczka) masła
  • 0,5 łyżeczki cukru

 

Sposób przyrządzenia

Krok 1

Gruszki obieramy ze skórki, pozostawiając ogonek. Usuwamy gniazda nasienne.

Krok 2

W osłodzonej wodzie na małym ogniu gotujemy al dente Owoce ,tak aby się nie rozpadły.

Krok 3

W wodnej kąpieli rozpuszczamy czekoladę z masłem i dokładnie mieszamy.

Krok 4

Gorące gruszki polewamy ciepłym sosem i posypujemy uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałowymi.

Krok 5

Podajemy na ciepło

Rodzaj przepisu:
Średnia ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceń ten przepis

Ilość ocen: 0

Dodaj Komentarz