Sorbet z czarnych porzeczek

2014-07-29
  • Stopień trudności |
  • Porcji: 10
  • Czas przygotowania: 10m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowe w: 0m

Idealny na upalne popołudnie. Orzeźwia i ochładza moja propozycja to wspaniały sorbet porzeczkowy .

SAMSUNG CSC

Składniki

  • 2 szklanki czarnych porzeczek
  • 2,5 szklanki wody
  • 1 szt. limonka
  • cukier lub miód

Sposób przyrządzenia

Krok 1

Porzeczki myjemy i obieramy z gałązek i wkładamy do wysokiego naczynia lub blendera

Krok 2

Wyciskamy do nich sok z jednej limonki

Krok 3

Przygotowane owoce i limonkę blendujemy na jednolitą masę

Krok 4

Do masy dolewamy 2,5 szklanki wody oraz słodzimy ja 5 łyżek cukru ( lub 2 łyżki miodu ) dosładzamy w zależności upodobań!

Krok 5

Całość przelewamy do naczynia, które umieścimy w zamrażalce , bo zamrożeniu możemy rokoszować się smakiem.

Rodzaj przepisu: Tagi:, ,
Średnia ocena

(5 / 5)

5 5 2
Oceń ten przepis

Ilość ocen: 2

Komentarze do przepisu

Komentarze (2)

  1. opublikowany przez Oliwka na 31 lipca 2014

    Dawno nie robiłam muszę naprawić ten błąd! Wygląda pysznie !:)

  2. opublikowany przez gin na 1 sierpnia 2014

    Kolor ma szałowy 🙂

Dodaj Komentarz