Szarlotka ! / Apple pie!

2014-07-31
  • Czas przygotowania: 0m
  • Czas gotowania: 0m
  • Gotowe w: 0m

Jedzmy Polskie jabłka !!!!! szarlotka ulubione ciasto Polaków polecam mój przepis !!! / Eat Polish apples!! apple pie favorite cake Poles recommend my recipe!


SAMSUNG CSC

Składniki

Sposób przyrządzenia

Krok 1

Ciasto : cake:

Krok 2

Na przygotowaną stolnicę przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia / The prepared pastry board sift the flour with the baking powder

Krok 3

W przesianych składnikach robimy dziurę na środku i dodajemy składniki tj. masło i cukier i siekamy wszystko na drobne kawałeczki As we sifted ingredients hole in the middle and add ingredients such as butter and sugar and chop everything into small pieces

Krok 4

Następnie dodajemy do masy żółtka i śmietanę i wszytko razem zagniatamy na jednolitą masę / Then add the weight of the egg yolk and cream and knead everything together into a homogeneous mass

Krok 5

Kolejno dzielimy zagniecioną masę na dwie równe części /Successively divide the crumpled mass into two equal parts

Krok 6

Jedną cześć rozwałkujemy na wielkość brytfanny/ blachy / One part of the roll out to the size of the pan / sheet and

Krok 7

Gotową blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ciastem - ciasto nakłuwamy widelcem / The finished sheet with baking paper teaches and teaches cake - cake with a fork punctured

Krok 8

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni / Preheat oven to 180 degrees

Krok 9

Wstawiamy ciasto do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 10 min / Put the cake in the preheated oven and bake for 10 minutes

Krok 10

Masa jabłkowa : weight apple:

Krok 11

Jabłka myjemy, obieramy i oczyszczamy z pestek, kroimy na 8 kawałków / Wash apples, peel and purify seed, cut into 8 pieces

Krok 12

Do przygotowanego garnka wkładamy pokrojone jabłka podlewamy 1/4 szk. wody / Into the prepared pan put sliced ​​apples watering quarter glass. water

Krok 13

Dusimy owoce do uzyskania ich miękkości - ale tak żeby się nie rozpadały / Cook the fruit to obtain their softness - but that does not disintegrate

Krok 14

Na koniec dodajemy cynamon, mąkę ziemniaczaną oraz cukier mieszamy wszystko i odstawiamy do wystygnięcia / At the end, add cinnamon, cornstarch and sugar, mix everything and leave to cool

Krok 15

Wracamy do ciasta : po 10 minutach pieczenia wyciągamy ciasto i na upieczone wykładamy masę jabłkową / We return to the dough after 10 minutes of baking pull the dough and baked apple slices teaches mass

Krok 16

Drugą cześć wałkujemy na taką samą wielkość jak pierwszą i przykrywamy jabłka / The second part of the roll out to the same size as the first and cover with apples

Krok 17

Ciasto wkładamy do piekarnika rozgrzanego na 180 stopni na 20 min i pieczemy do momentu aż ciasto będzie rumiane / The dough is put into the oven preheated to 180 degrees for 20 minutes and bake until pastry is browned

Krok 18

Ciasto podajmy posypane cukrem pudrem i kolorowymi kuleczkami / Let's add dough sprinkled with powdered sugar and colored balls

Rodzaj przepisu: Tagi:,
Średnia ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceń ten przepis

Ilość ocen: 0

Dodaj Komentarz