Zapiekanka z pieczarkami

2014-04-08
  • Stopień trudności |
  • Porcji: 2
  • Czas przygotowania: 10m
  • Czas gotowania: 20m
  • Gotowe w: 30m

Pyszna wegetariańska zapiekanka z pieczarkami. Polecam również dla zagorzałych mięsożerców  🙂

SAMSUNG CSC

Składniki

  • 200 g makaron świderki
  • 200 g pieczarek
  • duża cebula
  • 100 g sera cheddar
  • 3/4 szklanki przecieru pomidorowego
  • sól, pieprz , natka pietruszki

Sposób przyrządzenia

Krok 1

Makaron podgotowujemy - tak żeby nawet nie był aldente ( na wpół surowy)

Krok 2

Nagrzewamy piekarnik do 150 st. C.

Krok 3

Pieczarki czyścimy , cebulę kroimy i podsmażamy na dużej patelni

Krok 4

Doprawiamy solą i pieprzem mieszamy

Krok 5

Ścieramy żółty ser i łączymy wszystkie składniki z makaronem

Krok 6

Gotową mieszkankę przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy przecierem pomidorowym

Krok 7

Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 150 st. C. i zapiekamy przez 20 min.

Krok 8

Na koniec posypujemy natką z pietruszki

Średnia ocena

(0 / 5)

0 5 0
Oceń ten przepis

Ilość ocen: 0

Dodaj Komentarz